Lånekostnader

Lån og kostnader

Banken er banken til slutt. Det som menes med denne setningen er at det ikke hjelper om man tror banken er et sted som hjelper deg slik at du kan få det du vil. Nei, banken er et sted hvor du kan låne penger og hvor de tar betalt for at du låner disse pengene. Lånet må selvfølgelig betales tilbake. Sliter du med penger eller ønske å få opp kapitalen din litt kan du gå til banken. Banken sånn sett er ingens beste venn. De tenker på seg selv og hvordan de skal få best mulig avkastning på sine penger samtidig som de skal ha pengene sine tilbake. Søker du på lån bør du heller ta en titt på en formidler av lån. Da får en på din side som faktisk bryr seg om deg. Du får en i ditt hjørne som tar seg av deg. Det vil ikke banken ha gjort. Sånn sett anbefaler vi Sambla, selskapet som vet hvordan banker skal behandles.

Rente

Alle banker tar seg betalt og denne betalingen kommer i form av en rente. Når renten er satt så må du betale den. Hva renten blir er opp til deg og banken. Mange tror at du må godta den renten som banken gir deg. Det må du ikke. Du kan fint be banken om en bedre rente enn den renten som de tilbyr. Her er det bare å komme med et forslag. Om banken ikke tar ditt forslag eller krav om en lavere rente inn i vurderingen kan du alltid si nei. Du trenger ikke si ja. Når det kommer til kostnader er det viktig at du sier nei. Si nei oftere enn du sier ja. Det er en fin regel generelt i livet.

De verste gebyrene

En av de aller mest irriterende gebyrene som bankene har er etableringsgebyr. Når du får et lån og banken tjener penger på dette lånet fra dag en skal de i tillegg ta seg en bonus. Det er akkurat slik et etableringsgebyr virker. Banken har endelig solgt deg produktet sitt så slenger de på en ekstra kostnad. Akkurat som en bonus.

Et annet gebyr som er helt tragisk er det månedlige gebyret. Når noen selger deg et produkt blir det ganske slitsomt når selgeren i tillegg til den månedlige kosten skal ha en liten betaling til. Dette kunne lett vært bakt inn i prisen, men istedenfor skal de ha det lille ekstra. Dette er typisk for banken. De kan ikke bare si ok. Den fikser vi. Her er vi i boks. Nei. De må ta det lille ekstra.

Når det kommer til et siste gebyr så tar bankene gjerne noen kroner får å sende den faktura eller som de også kaller det, administrasjon. De tar rett og slett betalt for at du skal betale dem. Den er fin. I tillegg tar de selvfølgelig den månedlige kostnaden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *